OM OSS

Green Mandala raw cafe föddes när vi två, Anna och Vedrana bestämde oss att börja äta mer hälsosamt och utesluta socker. En hel ny värld med spännande smaker och möjligheter öppnade upp sig. Vi började experimentera, utveckla olika recept och tyckte allt smakade så gott. Vi gillade både maten och desserter så mycket att vi ville dela med oss och visa att hälsosam mat verkligen är smakrik och rolig att äta. 

Därför startade vi ett cafe där vi erbjuder maträtter och desserter som är annorlunda och fantastiska på flera olika sätt. Vårt fokus ligger på en smakrik raw meny som alla ska kunna ta del av.

131048448_417988136280679_3495963399572559991_n.jpg

RAW FOOD

Det som är roligt med raw food är att man inte bara får använda mycket grönsaker, frukt, nötter, frön och bra oljor, utan även många okonventionella ingredienser. I stället för att laga och baka så skär vi, torkar, blötlägger, spiraliserar, blandar m.m. På detta sätt minskas näringsbortfall som annars sker vid upphettning av mat. Det gör vår meny väldigt unik.

Dessutom är det vi två som ägare som även är receptutvecklare. Vi skapar absolut allt som finns på menyn. Allt går genom våra händer, vilket innebär att vi är otroligt noggranna med vad vi använder oss av för ingredienser och råvaror. I vårat kök hittar ni inga dolda ingredienser, tillsatser, konserveringsmedel eller konstgjorda färger. Våra rätter och desserter är därtill helt växtbaserade och fria från gluten, laktos och raffinerat socker.

 

Raw food kost är naturligt, rent, smakfullt och uppskattat av alla oberoende av matvanor. Vi vill bidra till att alla kan äta gott och må bra.

HÅLLBARHET

Hela vår verksamhet genomsyras av tanken på hållbarhet. Därför använder vi oss av ekologiska och närproducerade råvaror i den mån som är möjligt. Vidare erbjuder vi bara miljövänliga förpackingar, har en liten återvinningsstation på cafeet och sparar väldig mycket energi genom att inte använda spis och ugn. Vi värnar om både er och vår planets hälsa.

_DSC6778-Edit.jpeg